Rapport – Volkshuisvesting Aruba. Evaluatie huisvestingsprogramma Fundashon Cas pa Communidad Arubano

Volkshuisvesting vormt een van de belangrijkste sectoren waarop de ontwikkelingssamenwerking van Nederland met de Nederlandse Antillen en Aruba zich in de periode 1979-1989 heeft gericht. Op Aruba was deze samenwerking geconcentreerd op de woningcorporatie Fundashon Cas pa Communidad Arubano (FCCA).

De evaluatie van het volkshuisvestingsprogramma van deze stichting vond plaats op een moment dat de vraag actueel was hoe beleid, planning en uitvoering op het gebied van de volkshuisvesting zich verder zouden moeten ontwikkelen. De evaluatie speelt direct in op deze problematiek.

Het onderzoek is gerealiseerd door een gecombineerd Nederlands-Arubaans evalutatieteam. Dit team is dank verschuldigd aan de vele personen en instanties in Nederland en Aruba die direct bij dit volkshuisvestingsprogramma zijn en waren betrokken en medewerking aan het onderzoek hebben verleend.

Bovenal geldt dit voor de bewoners van de huizen die FCCA bouwde, financierde of beheert, die bereid waren in veelal lange gesprekken hun mening te geven.