Rapport – Vrouwen in Burkina Faso en de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking 1985-1995

Deze studie over vrouwen in Burkina Faso en de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking is onderdeel van een evaluatie van het hele beleid ten aanzien van vrouwen en ontwikkeling (VenO) in de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking. Om dit brede onderzoeksonderwerp hanteerbaar te maken. Zo vond een uitgebreide evaluatie plaats van de concrete resultaten van de Nederlandse hulp voor vrouwen in twee landen, te weten Burkina Faso en Kenia.

In deze publicatie zullen de bevindingen van het onderzoek in Burkina Faso gepresenteerd worden.

Het doel van de evaluatie is een oordeel te vormen over de resultaten van de bilaterale Nederlandse ontwikkelingssamenwerking voor vrouwen in Burkina Faso en de rol die het Nederlandse VenO-beleid daarbij speelde. De hoofdvragen van de evaluatie zijn:

  1. Op welke wijze heeft het Nederlandse VenO-beleid en de uitvoering daarvan gestalte gekregen in het Nederlandse bilaterale hulpprogramma te Burkina Faso?
  2. Welke resultaten hebben de door Nederland ondersteunde programma's en projecten (zowel speciaal voor vrouwen bedoelde interventies als andere) voor vrouwen in Burkina Faso?
  3. Wat is het oordeel over relevantie, doeltreffendheid, doelmatigheid van activiteiten voor vrouwen en de duurzaamheid van de resultaten?
  4. In hoeverre komen de effecten overeen met de doelstellingen van het Nederlandse VenO-beleid en in hoeverre was dit beleid relevant voor de situatie in Burkina Faso?