Rapport – Evaluatie Nederlandse hulp aan India, Mali en Tanzania

Dit samenvattend rapport van de Nederlandse bilaterale hulp aan India, Mali en Tanzania bevat naast de samenvattingen van de drie afzonderlijke rapporten de gemeenschappelijke hoofdbevindingen. Deze hoofdbevindingen zijn gegroepeerd rond de identieke kernvragen die voor de drie studies uitgangspunt van onderzoek vormden.

De mogelijkheid om op deze wijze tot algemene bevindingen en conclusies te komen werd bemoeilijkt door de zeer uiteenlopende omstandigheden in de drie landen en de daarmee samenhangende verschillen in het Nederlandse hulpprogramma. Niettemin bleken er met name voor aspecten van organisatie en beheer van de hulp duidelijke overeenkomsten te bestaan, op basis waarvan een aantal algemene conclusies en aanbevelingen konden worden geformuleerd.

Een samenvattend rapport kan per definitie niet de volledige onderbouwing bevatten voor deze algemene conclusies en aanbevelingen. Voor de gedetailleerde evaluatiebevindingen en de op grond daarvan getrokken conclusies wordt verwezen naar de drie rapporten over de afzonderlijke landen.